Ljepota

50 godina Dr. Hauschka koncepta njege

Utjecaj odabira stvarnih prirodnih proizvoda puno je širi od same njege kože. Upravo zato je Dr.Hauschka kozmetika predstavila pokret kozmetičke kulture kao rezultat 50-godišnjeg rada na polju prirodne kozmetike.

Svi oni koji svakodnevno koriste Dr. Hauschka proizvode, posvjedočit će kako je Dr. Hauschka koncept mnogo više od njege kože. Sinergija brojnih elemenata koji uzimaju u obzir ekološke, sociološke, psihološke i zdravstvene faktore, tvori jedinstvenu kvalitetu te predstavlja pokret Dr. Hauschka kozmetičke kulture. Ona je izraz vrijednosti koje dosljedno živimo i aktivnosti koje provode ljudi povezani s našim proizvodima.

JEDNO S PRIRODOM

Vrijedne prirodne sirovine koje koriste u kozmetici uzgajaju se u vrtu ljekovitog bilja u WALI, na njihovoj biodinamičkoj farmi Sonnenhof u Njemačkoj.

Sirovine potječu i od njihovih partnera diljem svijeta s kojima njeguju društveno odgovorno i fair-trade partnerstvo. Proizvodi Dr. Hauschka su prirodni i organski, NATRUE certificirani.

JEDINSTVENI PROCESI

Dr. Hauschka kozmetičke formulacije sadrže kompozicije medicinskih biljnih ekstrakata koji su proizvedeni vlastitim jedinstvenim postupcima i to prije svega ručnim metodama. Kreirane su na temeljima sveobuhvatne kozmetičke i farmaceutske ekspertize, niza godina iskustva te s velikom brižnošću. Tvorac Dr. Hauschka kozmetike, Rudolf Hauschka, proučavao je utjecaj promjene ritma (toplina i hladnoća, svjetlo i tama, mirovanje i pokret) na biljne ekstrakte. Koža se obnavlja svakih 28 dana, a danju se ponaša drugačije nego noću dok se regenerira. Dr. Hauschka proizvodi podupiru i prate ritam obnavljanja kože, aktiviraju ju i stabiliziraju.

BOGATSTVO ZNANJA

Dr. Hauschka proizvodi razvijaju se sukladno farmaceutskim standardima kombinirajući pritom bogatstvo znanja o ljekovitim biljkama koje proučavaju od 1935. godine i kombiniraju s najnovijim znanstvenim istraživanjima. Svaki proizvod ima poseban sastav u kojem svaki pojedini sastojak doprinosi cjelovitom učinku.

HARMONIZIRAJUĆI PROIZVODI

Dr. Hauschka proizvodi ne preuzimaju prirodnu ulogu kože, već joj nude osnažujući i harmonizirajući poticaj kako bi se vratila u svoju prirodnu ravnotežu. Proizvodi prilagođeni pojedinom stanju kože se kombiniraju i kreiraju posebne rituale njege. Nemasna noćna njega, koja koži dopušta da noću diše i obnavlja se, još je jedna karakteristika Dr. Hauschka koncepta. Kompletan asortiman uključuje temeljnu i posebnu njegu od glave do pete, čime se potvrđuje holistički pristup.

RITUALI NJEGE

Dr. Hauschka poruka: uzmite predah od svakodnevice i povežite se s prirodom. Svakodnevno korištenje Dr. Hauschka proizvoda omogućava opuštajuće rituale njege i potiču na osvještavanje vlastitih potreba. Originalni koncept dnevne njege u 3 koraka kao i jedinstvena noćna njega, osigurava savršen početak i kraj dana. Koristeći pažljivo usklađene proizvode, Dr. Hauschka koncept holističke njege kože podržava korisnike Dr. Hauschka kozmetike u svim fazama života.

KOZMETIČKI TRETMANI

Opuštajući kozmetički tretmani su usko povezani s porijeklom Dr. Hauschka branda. Nježna masaža u kombinaciji s limfnom stimulacijom četkicama od prirodnih materijala potiču rad stanica i prirodne detox potencijale tijela. Stoga su sastavni dio svakog Dr. Hauschka tretmana, kao i analiza trenutnog stanja kože.