Lifestyle

Blistavo posuđe bez mrlja u samo 58 minuta

Novoj G 6000 EcoFlex perilici posuđa potrebno je manje od sat vremena za pranje uz najbolji učinak A kategorije, što potvrđuju i njemački  TÜV testovi – takav podvig  može postići jedino Miele. U ECO programu,  perilice posuđa  nadmašuju čak i potrebnu vrijednost za vrhunsku A +++ energetsku učinkovitost  programa i do 20%. Zahvaljujući novo dizajniranim košarama, Miele  i dalje povećava svoje vodstvo u smislu fleksibilnosti i praktičnosti punjenja perilica.  Brojni modeli EcoFlex perilice posuđa sada imaju mogućnost spajanja na internet. Predstavljanje će započeti u travnju 2016.

Korisnici modernih perilica posuđa koje nude nisku potrošnju energije često se žale na pretjerano dug vremenski ciklus ili na manje nego savršene rezultate čišćenja. Miele s novom serijom EcoFlex rješava oba problema : Novi Quick PowerWash program pere i suši posuđe i pribor za jelo u samo 58 minuta. A to se postiže bez ikakvog kompromisa u pogledu performansi za čišćenje koje i dalje ostaju na vrhu A razine, što je potvrdio institut  TÜV Rheinland za testiranje.

“Uz ovaj program, mi idemo u susret  potrebama potrošača koji  zahtijevaju vrhunske rezultate  u kombinaciji s kratkim vremenskim ciklusom na dosljedniji način od bilo kojeg drugog proizvođača”, kaže Gernot Trettenbrein, direktor međunarodnog odjela  kućanskih aparata u tvrtki Miele. To nije  samo zbog novih Miele tableta  UltraTabs Multi, napravljenih posebno za G 6000 EcoFlex i  QuickPowerWash program.  Za razliku od konvencionalnih višekomponentnih tableta, Miele sastojci potpuno se otapaju u roku od dvije do tri minute.  U kombinaciji s kratkim ciklusom, postižu vrlo dobre rezultate u čišćenju i sušenju, što je potvrđeno certifikatom TÜV.

per-2Izuzetna energetska učinkovitost zahvaljujući značajnom spremniku topline 

Nove Miele perilice posuđa postižu svoju primjerenu energetsku učinkovitost, između ostalog, i zaslugom EcoTech spremnika topline koji je integriran u veliki broj modela. EcoTech  spremnik se nalazi u desnoj bočnoj strani i sastoji se od dva odvojena kruga vode u  izmjenjivaču topline. Jedan od tih krugova prenosi svježu vodu iz slavine; drugi se sastoji od niza petlji. Potonji sadrži toplu vodu od zadnjeg programa  koja cirkulira u  spremnik  svježe vode za prethodno zagrijavanje.  To znači da je potrebno manje električne energije za zagrijavanje dolazne vode na željenu temperaturu, što poboljšava ocjenu energetske učinkovitosti od A +++ do A +++ minus 20%. ‘Tijekom cijele godine i uz pretpostavku prosječne uporabe u kućanstvu, to se očitava na godišnjoj uštedi od oko 50 kWh “, objašnjava  Gernot Trettenbrein. Sve EcoFlex perilice posuđa mogu se spojiti na priključak tople vode radi daljnje uštede energije.

Još veća fleksibilnost i praktičnost punjenja

Od uvođenja patentirane i podesive 3D ladice za pribor za jelo, Miele aparati su postali pojam u smislu fleksibilnosti punjenja, unaprijeđeni su i podesivim jedinicama  kao što su zglobni elementi u gornjim i donjim košarama. Podesivosti  na košarama za individualne potrebe Miele kupaca  dopuštaju im da prilagode nosače u košarama na primjer za vinske čaše s visokim držačima, velike tanjure ili glomazne tave i zdjele. G 6000 EcoFlex  perilice dižu tu fleksibilnost na još višu razinu.

Nova 3D+ ladica za pribor za jelo ima dva zglobna reda umetaka u središnjem dijelu. To može biti smanjeno kako bi  stvorilo prostor za, recimo, velike žlice ili pjenjače i zaimače. Novi elementi osiguravaju  da se dugi, vitki predmeti kao što su kuharski noževi i žlice za serviranje salate mogu sigurno pozicionirati i temeljito oprati i osušiti sa svih strana.

Donja košara ima nove,  visoko podesive  FlexCare držače za čaše. Oni se sastoje od ojačanih vlakana, silikonske površine i nude manjim predmetima  sigurno držanje. Porculan s visokim držačima drži se na sigurnom mjestu u otvorima s novim silikonskim karikama.

Nadalje, svi operabilni elementi u novim modelima koji se mogu ukloniti ili prilagoditi na jednoj strani su označeni narančasto. FlexAssist oznake kombiniraju se dodatnim simbolima poput šalice ili vinske čaše kako bi pomogle korisnicima.

per-3Jednostavno WLAN povezivanje

Odabrani G 6000 EcoFlex modeli perilica posuđa mogu, po želji, biti povezan s internetom putem  WLAN rutera u vašem domu, bez potrebe za dodatnim modulima. Koristeći besplatnu Miele @ mobilnu aplikaciju, uređaji  se mogu  pratiti i kontrolirati putem pametnog telefona ili tableta. Uz pokazatelj stanja,  odabir programa i  početak programa, aplikacija također uključuje i novu funkciju ShopConn @ CT: Jednom aktiviran, poruka se automatski šalje na mobilni uređaj kada se tablete, sredstvo za ispiranje ili sol trebaju nadopuniti.  Od primljene poruke pa do narudžbe u webshopu  potrebno je samo nekoliko klikova.  Ova funkcija je jedinstvena u svojoj branši. Ova novina će biti dostupna od datuma lansiranja proizvoda u Njemačkoj; ostale zemlje će uslijediti kasnije.