Ljepota

Eucerin Dermopure: pravilna rutina njege za masnu i aknama sklonu kožu

Akne su najčešća kožna bolest u industrijskim zemljama. Obično počinju tijekom puberteta, u skladu s hormonalnim promjenama, a mogu potrajati i u odrasloj dobi. Više od 95% tinejdžera susretne se s masnom kožom, prištićima ili aknama. Također, sve veći broj odraslih osoba, posebice žena susreće se s aknama u kasnijem razdoblju života.

KAKO NASTAJU AKNE?
  • KOŽA SKLONA AKNAMA: Male, jedva vidljive upale oko folikule dlake početni su stupanj razvoja akni.
  • SEBOREJA: Unutarnji čimbenici kao što su hormonalne promjene i genetika utječu na pretjerano lučenje sebuma koji masti kožu i kosu.
  • HIPERKERATOZA: Prekomjerna dioba stanica kože blokira pravilan rad žlijezda lojnica. Sebum se zbog toga nakuplja i nastaju čvorići, koji uzrokuje komedone (crne i bijele mitesere).
  • RAZVOJ BAKTERIJA I UPALE: Pretjeran razvoj bakterija uzrokuje daljnje upale koje vode do nastanka papula i pustula.
OSNOVNA RUTINA NJEGE ZA ČIŠĆU KOŽU BEZ AKNI
  1. KORAK: NJEGA POČINJE ČIŠĆENJEM

Kožu je potrebno čistiti dva puta dnevno: ujutro radi odstranjivanja viška sebuma i mrtvih stanica kože koje se talože tijekom noći te navečer radi uklanjanja dnevne prljavštine kao i tragova šminke prije odlaska na spavanje. Za čišćenje lica preporučuje se korištenje mlake vode (prevruća voda može dodatno nadražiti kožu) i preparata bez mirisa i sapuna, posebno namijenjenih problematičnoj koži.

Eucerin DERMOPURE gel za čišćenje lica

Nekomedogeno sredstvo za pranje lica sa 6% amfo-tenzida nježno i djelotvorno uklanja višak sebuma, nečistoće i šminku ostavljajući čistu, osvježenu i mekanu kožu. Koristiti ujutro i navečer.

  1. KORAK: ODGOVARAJUĆA NJEGA ZA MASNU I AKNAMA SKLONU KOŽU

Problematična ili aknama sklona koža imat će isključivo benefit od svakodnevne rutine čišćenja i njege proizvodima specijalno formuliranim za njegu masne i aknama sklone kože. Prilikom kupnje važno je pripaziti na karakteristike proizvode navedene na pakiranjima:

NEKOMEDOGENO

Nekomedogeni preparati sadrže sastojke koji ne začepljuju pore (začepljene pore poznate su pod nazivom komedoni). Začepljene pore vode nastanku mitesera, bijelih komedona i prištića.

NE MASTI KOŽU

Problematična koža već izlučuje prevelike količine sebuma i zato je potrebno izbjegavati preparate koji dodatno maste kožu.

Eucerin DERMOPURE obnavljajuća krema

Serum s 10% hidroksi kompleksa otvara pore, vidljivo smanjuje akne i pomaže u sprječavanju nastanka novih akni. Eucerin DERMOPURE obnavljajuća krema smanjuje vidljivost ožiljaka od akni te poboljšava opće stanje kože nakon samo jednog tjedna primjene. Koža je čišća i zaglađenija bez sjaja. Koristiti navečer.

Eucerin DERMOPURE matirajući fluid

Smanjuje nepravilnosti i zaglađuje kožu. Matirajuće čestice pružaju osmosatni efekt protiv sjaja bez začepljenja pora. Salicilna kiselina u Eucerin DERMOPURE matirajućem fluidu pomaže u smanjenju nečistoća i sprječava njihovo pojavljivanje dok Licochalcon A smiruje upale i smanjuje crvenilo. Koristiti ujutro i navečer.

DNEVNA NJEGA ZA KOŽU LIJEČENU MEDICINSKOM TERAPIJOM PROTIV AKNI

Lijekovi protiv akni mogu imati određene nuspojave kao što su isušivanje kože ili osjetljivost na svjetlost. Protiv tih simptoma moguće se boriti dodatnim proizvodima za hidrataciju kože sklone aknama koji će umiriti, obnoviti i pružiti koži potrebnu njegu.

Eucerin DERMOPURE dopunska umirujuća krema

Pruža intenzivnu hidrataciju za masnu i aknama sklonu kožu, ublažava nuspojave u liječenju akni, zategnutost i pomaže koži da ponovo dobije kontrolu nad zahtjevnom nečistom kožom i aknama sklonom kožom.

  1. KORAK: IZABERITE ODGOVARAJUĆU ZAŠTITU OD SUNCA
Koju zaštitu od sunca koristiti na masnoj i aknama sklonoj koži?

Neke osobe s masnom i kožom sklonom aknama izbjegavaju proizvode za zaštitu od sunca iz straha da će ulja i kemikalije u kremama začepiti pore i pogoršati stanje njihove kože. Drugima se neće svidjeti činjenica da im proizvodi za zaštitu od sunca dodatno maste kožu.

Učinkovita zaštita od sunca važna je za sve tipove kože pa tako ni koža sklonu aknama nije iznimka. Zapravo, odabir odgovarajuće kreme za zaštitu od sunca izrazito je važno za kožu s aknama jer je sklona hiperpigmentaciji. Birajte lagane kreme, fluide ili gelove. Lagana tekstura ne znači da proizvod ne sadrži visoku zaštitu.

Eucerin SUN

Zaštita od sunca s kontrolom mašćenja kože

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 ili SPF 50+ kombinira visoku zaštitu od sunca s efektom protiv sjaja. Tehnologija kontrole mašćenja i reguliranje sebuma s upijajućim mikro česticama pruža koži trenutačni učinak suh na dodir i dugotrajan učinak protiv sjaja do osam sati.