Ljepota

Eucerin DERMOPURE za svakodnevnu njegu masne kože lica

Kožne nepravilnosti poput akni, prištića i mitesera javljaju se kada tijelo prolazi velike hormonalne promjene. Kod otprilike 80-90% mladih osoba pojavit će se određeni stupanj nepravilnosti na koži, a 20-30% njih potražit će liječničku pomoć. Obično pogađaju adolescente, ali prisutni su i kod odraslih osoba, posebice žena. S obzirom na to da većinom zahvaćaju masnu kožu, pojava akni i prištića može utjecati na samopouzdanje i samopoštovanje, osobito kod mladih osoba.

Mikroupale – glavni uzrok nastanka akni

Akne i prištići nisu samo stanje masne kože, već su prvenstveno upalna bolest. Najnovija istraživanja dokazuju da su mikroupale glavni uzrok nastanka akni. Iako će u većini slučajeva nestaju sami od sebe nakon puberteta, masna koža ipak zahtijeva posebnu njegu i učinkovite tretmane u prevenciji daljnjeg pogoršanja stanja kože i nastanka trajnih postupalnih ožiljaka. Suprotno mitovima, poput onih kako su osobe koje pate od akni nesklone održavanju higijene, pretjerano čišćenje agresivnim preparatima zapravo dodatno nadražuje i isušuje kožu, a može dovesti i do pojave novih akni.

Vidljivo poboljšanje unutar 2 tjedna

Odgovarajuća i redovita njega masne kože sklone aknama poboljšat će stanje kože i spriječiti nastanak novih nepravilnosti. Eucerin DermoPure njega sadrži jedinstvenu kombinaciju protuupalnih i antibakterijskih sastojaka koji ublažavaju simptome masne kože i reguliraju lučenje sebuma, a pritom sprječavaju nastanak novih prištića, akni i mitesera.

Aktivni sastojci djeluju na samom izvoru nastanka kožnih oboljenja i udovoljavaju potrebama zahtjevne masne kože, a poboljšanje kože može se očekivati već nakon 2 tjedna.

Posebno razvijeni sastojci Eucerin njege
 • Licochalcon A – visoko učinkovit protuupalni sastojak iz korijena kineskog sladića umiruje nadraženost kože
 • Dekandiol – antibakterijski učinak protiv Propionibacterium acnes – glavnog uzročnika nastanka upalnog procesa
 • Salicilna kiselina – antibakterijski i komedolitički učinak
 • L-karnitin – tehnologija reguliranja sebuma
 • Ceramidi- jačaju zaštitnu barijeru kože i pružaju intenzivnu hidrataciju
 • SymSitive* – smanjuje nadraženost kože i umiruje crvenilo

*=zašt.robna marka Symrise AG, Njemačka

„Naš cilj bio je identificirati aktivne sastojke koji bi se mogli kombinirati za tretiranje sva četiri čimbenika odgovorna za simptome akni. Bili smo oduševljeni rezultatima naše jedinstvene kombinacije protuupalnih, antibakterijskih sastojaka za regulaciju sebuma.”

 1. Frank Rippke, voditelj Eucerin znanstvenog upravljanja
Dopunska njega u liječenju akni

Lijekovi protiv akni mogu isušiti koži i učiniti ju osjetljivom na svjetlost. Protiv tih simptoma moguće je se boriti korištenjem dodatnih proizvoda za masnu kožu sklonu aknama poput Eucerin DermoPure dopunske umirujuće kreme koja smanjuje crvenilo lica, pruža intenzivnu hidrataciju i umiruje kožu tijekom terapije propisane za liječenje akni.

Eucerin DERMOPURE njega vidljivo smanjuje akne i poboljšava stanje masne kože sklone aknama

Simptomi akni variraju, jednako kao i stupanj ozbiljnosti stanja, stoga je važno rutinu njege kože prilagoditi svom stanju. Za najbolje rezultate preporučuje se korištenje kombinacije Eucerin DermoPure proizvoda koji čiste, toniraju i njeguju masnu i aknama sklonu kožu.

EUCERIN DERMOPURE PREPORUKA ZA NJEGU LICA
 • Eucerin® DERMOPURE gel za čišćenje lica, 400 ml
 • Eucerin® DERMOPURE micelarna otopina, 400 ml
 • Eucerin® DERMOPURE osvježavajući losion za lice, 200 ml
 • Eucerin® DERMOPURE piling za čišćenje lica, 100 ml
 • Eucerin® DERMOPURE matirajući fluid, 50 ml
 • Eucerin® DERMOPURE obnavljajuća krema, 40 ml
 • Eucerin® DERMOPURE dopunska umirujuća krema, 50 ml
 • Eucerin® DERMOPURE obojani stik za prikrivanje nepravilnosti, 2,5 g
 • Eucerin® Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 i 50+, 50 ml