Ljepota

Eucerin pH5 aktivira prirodne obrambene mehanizme kože

Naša koža ima prirodne  sustave kojima se štiti od vanjskih utjecaja, ulaska bakterija i štetnih tvari u tijelo. Ključnu ulogu u očuvanju zdrave kože ima blago kisela pH vrijednost kože koja neutralizira alkalne agresivne tvari, sprječava rast bakterija i pruža idealno okruženje za uspješni rast mikroorganizama koji pogoduju koži. Kada je prirodna kiselost kože narušena, zaštitna barijerna funkcija slabi, a koža postaje osjetljiva.

Istraživanja pokazuju da se više od  50 % populacije izjašnjava da ima osjetljivu kožu. Osjetljivost kože može se pojaviti u bilo kojem životnom razdoblju, od dojenačke do starije dobi, iako se češće javlja u djetinjstvu i starijoj dobi. U tim fazama života koža je tanja i barijerna funkcija je slabija, što može dovesti do pH neravnoteže i povećanog gubitka vode.Simptomi osjetljive kože uključuju crvenilo, osip, perutanje, hrapavost, zategnutost, a ponekad i otekline. Izazivaju svrbež, peckanje i nelagodu u svakodnevnom životu te mogu dovesti i do intenzivne fizičke neugode. Osjetljiva koža reagira nepredvidljivo, a simptomi se mogu pojaviti na licu, tijelu i vlasištu.

Postoje brojni unutarnji i vanjski uzro- ci pojave osjetljivosti kože. Hormonalne promjene, trudnoća, pubertet, menopauza i stres mogu utjecati na otpornost kože na iritacije i učiniti kožu osjetljivom. Visoke i niske tem- perature, UV zračenja mogu dovesti do isušivanja kože, ali i razni alergeni. Alergeni poput peludi mogu ući u tijelo preko kože te uzrokovati alergijske simptome, a u 90% svih slučajeva alergija, alergične osobe boluju od alergija tipa I, koju uzrokuje pelud, životinjska dlaka ili kućne grinje.

Narušena kiselost zaštitnog sloja čini kožu podložnom različitim infekcijama, stanjima poput rozaceje i oboljenjima poput atopijskog dermatitisa.

Kako kontrolirati osjetljivu i nadraženu kožu

Osjetljiva koža zahtijeva posebnu njegu, a Eucerin još od 1950-ih koristi svoju stručnost za stvaranje učinkovitih preparata koji osiguravaju koži maksimalnu zaštitu. Svaka promjena u pH razini smanjuje aktivnost enzima što dovodi do gubitka vode, grube kože i prodiranja iritansa u kožu. Enzimi reguliraju rast bakterija, održavaju vlažnost kože i štite ju od nadražaja. Kod osjetljive kože aktivnost enzima je smanjena, a zaštitna funkcija oslabljena što dovodi do gubitka vode i prodora nadražujućih tvari.Eucerin pH5 enzimska zaštita sadrži aktivne tvari koje štite zaštitni kiseli sloj kože i jačaju prirodnu obranu kože iznutra prema van. Tako je moguće čak i izbjeći razvoj osjetljive kože. Važno je razumjeti da “osjetljiva koža” nije nenormalno stanje ili čak bolest.

Koža je dinamičan organ, a sastoji se od epiderme, derme i subcutisa, od kojih je svaki sastavljen od nekoliko podsloje- va. Epiderma je pokrivena hidrolipidnim slojem koji pomaže zadržati našu kožu podatnom i djeluje kao dodatna barijera protiv bakterija i gljivica. Derma je debeli, elastični, čvrsti srednji sloj i igra ključnu ulogu u zaštiti tijela od vanjskih utjecaja i iritacije, a subcutis (ili potkoža, donji sloj kože) je unutarnji slojnaše kože koji pohranjuje energiju, štiti i izolira tijelo. Enzimi kože aktiviraju vlastite procese prirodne obrane a kod osjetljive kože, aktivnost enzima često je inhibirana, što dovodi do poremećaja u barijernoj funkciji kože i čini kožu osjetljivom.

Eucerin pH5 njega

Iako ne postoji pravi lijek za osjetljivu kožu, razumijevanjem simptoma može se kontrolirati i umanjiti uzroke i podražaja pojave osjetljive kože. U velikom broju slučajeva učinkovita rješenja nalaze se  u prevenciji, a ne u liječenju.

Eucerin je osmislio cijelu liniju namjenske njege koja sadržava kombinaciju vrhunske zaštite za obnavljanje i jačanje kože. Određeni prirodni sastojci mogu potaknuti ponovnu aktivnost enzima i njihovu sposobnost obrane tijela. Dekspantenol koji je derivat vitamina B, a potiče jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože. Glicerin pomaže u hidrataciji kože, a pH 5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja i zdrava ravnoteža.

Nadražujuće tvari poput sapuna mogu pogoršati stanje kože kroz svoj alkalizirajući učinak, i učiniti ju osjetljivom na upale, ali i na infekciju izazvanu bakterijama, virusima i gljivicama. Osjetljiva koža zahtijeva pomnu i redovitu njegu, korištenje vrlo blagih preparata za čišćenje, pogodnih za česta tuširanja, losione i ulja za svakodnevnu uporabu. Eucerin pH5 linija sadržava kombinaciju moćnih aktivnih sastojaka koji aktiviraju prirodnu obranu kože. Za osjetljivu kožu odaberite Eucerin pH5 njegu koji dokazano osigurava dugotrajne rezultate i zdravu kožu.

Eucerin® pH5 sindet bez sapuna, 100 ml, 29,00 kn
 • Za svakodnevno čišćenje lica i tijela
 • Ne sadrži alkalijske sapune.
 • Čisti posebice blago i održava vlastitu zaštitu kože.
 • pH5 citratni pufer stabilizira vlastitu pH5 vrijednost kože. Prikladan i za djecu stariju od 7 godina.
Eucerin® pH5 losion za pranje osjetljive kože, 200 ml, 49,00 kn
 • Čisti posebno blago, a pH5 citratni pufer stabilizira pH-vrijednost kože.
 • Pogodan za svakodnevni tretman kože sklone alergijama tipa 1 (alergija na prašinu,grinje, kontaktna alergija).
 • Prikladan i za djecu od 2 godine starosti.
Eucerin® pH5 ulje za tuširanje, 200 ml, 66,00 kn
 • Za svakodnevno pranje s intenzivnim obnavljanjem lipida za osjetljivu suhu kožu. Sadrži visoki udio njegujućih lipida (55 %) i pH5 enzimsku zaštitu.
 • Štiti kožu od isušivanja.
 • Prikladno i za djecu od 2 godine starosti.Eucerin® pH5 krema za osjetljivu kožu lica i tijela, 75 ml, 92,00 kn
 • Namijenjena za svakodnevnu njegu osjetljive kože lica i tijela. Aktivira regeneraciju kože i pruža dugotrajnu hidraciju.
 • Sadrži vitamin E i pH5 citratni pufer te visoko koncentrirani dekspantenol. Prikladna za djecu stariju od 7 godina.
Eucerin® pH5 losion, 200 ml, 76,00 kn
 • Namijenjen je za svakodnevnu njegu osjetljive kože.
 • Sadrži vitamin E i pH5 citratni pufer te visoko koncentrirani dekspantenol. Nadoknađuje lipide i vlagu.
 • Prikladan i za djecu od 2 godine starosti.
Eucerin® pH5 krema za ruke, 75 ml, 47,00 kn
 • S visoko koncentriranim dekspantenolom obnavlja suhe ruke.
 • Štiti kožu u trajanju do čak 18 sati.
 • Obnavlja suhe i oštećene ruke i vraća im glatkoću i podatnost.
 • Ima visoko djelotvornu zaštitu.
Eucerin® ulje za njegu tijela, 125 ml, 117,00 kn
 • Sadrži izabranu kombinaciju čistih sjemenki suncokreta, jojobe i badema za njegu i zaštitu kože.
 • Pri redovitoj masaži potiče cirkulaciju krvi i povećava elastičnost kože. Dokazano ublažava strije tijekom trudnoće.
Eucerin Fluid za intimnu njegu, 250 ml, 59,00 kn
 • Specijalna formula za njegu intimnog područja. Ima pH vrijednost od 4,5, prilagođenu pH vrijednosti ženskog intimnog područja.
 • Sadržava blagi sustav tenzida
 • Pomaže ublažiti iritacije.
Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon, 250 ml, 79,00 kn
 • Za osobe s osjetljivom kožom vlasišta.
 • Ovaj blagi šampon čisti i omekšava kosu te pri tom zadržava prirodni obrambeni mehanizam vlasišta.
 • Održava prirodnu pH vrijednost kože i učinkovito čisti vlasište i kosu te sprječava suhoću i iritaciju.
 • Uklanja nečistoće, pelud i alergene te daje kosi zdrav sjaj i osjećaj mekoće i podatnosti.