Lifestyle

Gentleman Jack`s Barber Shop otvorio sezonu dobrih djela!

Pop up brijačnica Gentleman Jack`s Barber Shop i ove je jeseni donijela dašak retro kulture u srce Zagreba. Tijekom mjesec dana koliko su njena vrata bila otvorena, usluge brijanja i šišanja nisu se naplaćivale već su se prikupljale donacije za Hrvatsku ligu protiv raka s ciljem podizanja svijesti o muškim malignim bolestima i njihovoj prevenciji. Prikupljeno je čak 10.770 kuna od strane zadovoljnih klijenata koji su se prepustili vještim rukama poznatih zagrebačkih frizera.

gj2

Iznimno smo zadovoljni odjekom koji je projekt postigao i ove godine. Smatram da smo uspjeli na jedan nov način podići svijest o malignim bolestima i njihovom ranom otkrivanju te potaknuti muškarce da odu na svoj prvi pregled“, rekla je dr. med. Neda Ferenčić Vrban, glavni tajnik Hrvatske lige protiv raka.

U Gentleman Jack`s Barber Shopu posjetiteljima su i ove godine vrhunski tretman pripremili The Barbers, frizeri iz poznatih zagrebačkih salona koji su se okupili kako bi očuvali tradiciju ovog zanata i educirali mlade nade. Ovu vrhunsku skupinu stručnjaka čine Sandra Zajec iz salona Cookie professional hair design, Marko Stanzl, Mario Stančić i Alen Relota iz Salona i Marko Šimunović iz Polypus hair studija. Osim brijanja i šišanja, u brijačnici se moglo slušati najbolje od soula, jazza, swinga, rock`n`rolla, rockabillyja i funka s vinila, popiti piće, družiti se, pročitati novine ili samo uživati u atmosferi. Kako ističe organizator projekta Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint, otvaranjem Gentleman Jack`s Barber Shopa željelo se potaknuti oživljavanje kulture brijačnica.

Iako je ovo projekt ograničenog trajanja, ogroman interes pokazao je da brijačnice mogu ponovno biti mjesta druženja, baš kao što su nekada bile. Uz to, doprinijeli smo i jačanju svijesti o prevenciji raka, pa možemo reći da je projekt polučio dvostruki uspjeh“, ističe Ricov.

Sinoć su na završnom partyju brojne posjetitelje zabavljali DJ-evi Ozren Kanceljak, Tomo Ricov i Boris Kovaček, a svoju potporu dale su i mnoge poznate osobe kao Jelena Perčin, Antonio Franić i Kristijan Beluhan.