Fitoval  šampon za oštećenu i suhu kosu
Pogledajte sliku u punoj veličini


Fitoval šampon za oštećenu i suhu kosu
Kosa je značajan dio našeg identiteta. Lako je oblikujemo u skladu s modom, kulturom i društvenim normama. Kroz povijest su žene svoju frizuru rado mijenjale oblikovanjem i bojanjem. Takvi mehanički i kemijski zahvati na kosi i svakodnevno češljanje lako oštete njenu strukturu. Oštećena, suha i rascvjetala kosa je tanka, gruba i suha na dodir.

Vidljivi znakovi oštećenog vlakna kose

  • krhka kosa s nazubljenim rubovima i bez sjaja
  • oštećeni gornji sloj vlasišta i vlakno vlasi 
  • suha i porozna kosa 
  • rascijepljeni vrhovi i lomljiva kosa 

Već spomenutim uzrocima pridružuje se negativan utjecaj okoliša, na primjer jako sunce, temperaturne razlike i promjene vlažnosti zraka. Zbog mnogih čimbenika i utjecaja, kosa je podložna primanju škodljivih tvari, što vodi k promjeni njenog svojstva. Gubi  sjaj i elastičnost, postaje isušena i krhka, a u gorem slučaju smanjuje se njena čvrstoća.

 

Uzroci oštećene kose

Vidne promjene na kosi vrlo su vjerojatno posljedica dugotrajnog stresa , bolesti, upotrebe nekih lijekova, hormonskih promjena  ili pak ukazuju na neuravnoteženu prehranu u kojoj nedostaje vitamina i minerala. Razne škodljive tvari koja putem krvotoka dolaze do korijena kose, prouzrokuju smetnje u prehrani kose i njenom obnavljanju. Nabrojenim uzrocima možemo pridružiti i utjecaj okoliša. Na taj način snažne sunčane zrake, temperaturne razlike i promijene u vlažnosti zraka štete gornjem sloju kože vlasišta, ali time i vlasima kose. UV -zrake vrlo lako mogu prouzročiti fotooksidaciju bjelančevina. Zbog navedenih procesa kosa gubi sjaj i elastičnost, postaje isušena i krha, a u nekim gorim slučajevima može se smanjiti i njena čvrstoća. Česti uzrok oštećene kose može biti i nepravilna njega i upotreba neprimjernih ili neučinkovitih proizvoda za njegu kose.

Učinkovitost i pouzdanost formule Fitoval

Formula Fitoval brine se kako za potpunu vanjsku njegu kose, tako i za pravilnu prehranu korijena kose. Pomno izabrani aktivni sastojci i dobro osmišljena kombinacija proizvoda, koji se nadopunjuju pri djelovanju, osiguravaju učinkovitu i kvalitetnu njegu kose i vlasišta.

Proizvodi za oštećenu kosu Fitoval su šampon i kapsule Fitoval formula koji osiguravaju učinkovitu i njegu  koja snaži oštećenu kosu. Aktivni sastojci šampona obnavljaju oštećenu površinu kose (sprječavaju lomljenje kose i cijepanje vlasi), kosi vraćaju prirodan sjaj (obnavljaju oštećenu, suhu i slabu kosu) i zaglađuju površinu kose. Kapsule kosi garantiraju prehranu iznutra.  Ta linija preventivno  njeguje ne problematičnu kosu.

 

Fitoval šampon za oštećenu kosu

Promišljeno izabrani aktivni sastojci intenzivno obnavljaju kosu i vlasište izvana. Lecitin i  pšenični protein na površini čine zaštitni film koji pomaže zatvarati pukotine i tako kosu čuvaju od vanjskih utjecaja i isušivanja. D-pantenol stvara zalihu vlage i u dubljim slojevima kose i vlasišta. Kopriva poboljšava prokrvljenost vlasišta, žalfija  pak na njega djeluje antiseptično. Kosa postaje meka i snažna i sjajna i ponovno svilenkasta na opip.

Upotreba: Šampon nanesite na vlažnu kosu i umasirajte ga. Na vlasištu ga pustite barem tri minute, nakon toga ga temeljito isperite. Postupak po potrebi ponovite. Šampon upotrebljavajte za svakodnevno pranje kose sklone ispadanju.

 

Više na: www.fitoval-formula.com

Gdje kupiti: dm

Nema recenzija o ovom proizvodu.
Pisanje recenzija dostupno je samo registriranim korisnicima.


Posljednje ažurirano: Subota, 10 Listopad 2015 18:03

farmacia-oglas-web

BrandoviGet Adobe Flash player