Farmacia blog

Poznata lica na Svjetski dan zdravlja proslavila Farmacijin 10. rođendan

Protekli je vikend, na Svjetski dan zdravlja, Farmacia javnozdravstvenim akcijama u Zagrebbu obilježila svojih prvih 10 godina postojanja. Zrinjevac je tako na jedan dan postao centar zdravlja na otvorenom gdje su građani mogli kroz razna savjetovališta obaviti besplatne preglede poput mjerenja mjerenje tlaka, šećera u krvi, kolesterola i triglicerida, mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa i brojnih drugih. Akciju su podržale i brojne poznate osobe poput Nevene Rendeli, Bojane Gregorić, Antonije i Aljoše Šerića, Asje Peterseni brojni drugi.

Priča o Farmaciji počinje 2008. godine kad se jedna od vodećih regionalnih kompanija,  Atlantic Grupa, odlučila na dodatni smjer te je u svoj razvoj uključila i zdravstvenu djelatnost. Za one koji nisu upoznati, Atlantic Grupa je distributer svjetskih brandova kao što su Wrigley, Johnson&Johnson, Ferrero, HIPP, Rauch, Vivera, Mars, da spomenemo samo neke. Osim toga, Atlantic grupa je proizvođač regionalnih divova kao što su  Dietpharm, Melem, Plidenta, Cedevita, Barcaffe, Smoki, Kala, Donat Mg, Multipower, Argeta, Bakina tajna i mnogi drugi.

No, vratimo se slavljenici, koja je ne tako davne 2008., počela svoj rad pod prepoznatljivim i internacionalnim imenom Farmacia. U početku se radilo o 30-ak ljekarni, a s vremenom je uz ljekarne razvijen i moderni koncept specijaliziranih prodavaonica u kojima je stručnost djelatnika na najvišoj razini.

Farmacia je kroz godine nizala priznanja strukovnih institucija, Farmaceutsko-biokemijskog  fakulteta kao i svojih vjernih klijenata. Tu se posebno izdvajaju višegodišnje nagrade Agencije za lijekove i medicinske proizvode za prijavljivanje nuspojava lijekova kao i priznanje Udruge za sigurnost pacijenata za projekt Osobni ljekarnik-pregled terapije lijekovima.

Uz ova priznanja važno je istaknuti i prepoznavanje potrošača među kojima je, prema istraživanjima, Farmacia pozicionirana kao najpoznatija ljekarnička ustanova. Farmaciju jednako posjećuju građani svih životnih dobi, raznih potreba i ne nužno bolesni, a sve kako bi dobili stručan i profesionalan savjet najdostupnijeg zdravstvenog radnika – ljekarnika.

Farmacia je među inicijatorima uvođenja dodatnih usluga i specijaliziranih savjetovališta, a sve u svrhu poboljšanja ishoda liječenja, samoliječenja i uklanjanja određenih tegoba,

Farmacijin tim je izrazito aktivan u kontinuiranom stručnom usavršavanju i implementaciji novih vještina i smjerova u cjeloživotnom učenju u svrhu unaprjeđivanja kompetencija magistara farmacije i farmaceutskih tehničara.Isto tako Farmacia prati i tehnološke promjene te sa svojim vjernim klijentima komunicira  kroz relevantne digitalne platforme, a uz pomoć inovativnih digitalnih aplikacija omogućuje podršku pacijentima u redovitom uzimanju terapije.

Danas Farmacia broji 49 ljekarni i 36 specijaliziranih prodavaonica, a dugoročni projekti i inicijative idu u smjeru dodatnog jačanja svih razina kompetencija – stručnih i savjetodavnih, ali prije svega ljekarničke skrbi za postojeće i buduće klijente.