Farmacia blog

Za kupnju Isla pastila dobivate uzorak Nisita masti za nos

Ne propustite Isla vezanu kupnju u Farmacijama koja počinje 2. svibnja 2017. – pri kupnji pastila Isla Cassis 60 kom., Isla Moos 60 kom., Isla Mint 60 kom., Isla Medic Hydro+ ili Isla Junior na poklon dobivate uzorak Nisita masti za nos 2 g! Akcija traje do isteka zaliha.

Prirodna zaštita grla

Gornji dišni putevi prekriveni su sluznicom koja ima zaštitnu funkciju i obranu organizma od uzročnika bolesti i ostalih iritansa iz okoline. Ako je sluznica oštećena zbog izloženosti nepovoljnim uvjetima iz okoline, njena zaštitna funkcija postupno slabi i postaje laka meta za napad mikroorganizama.

Kako zaštititi sluznicu usta i grla?

Osim što treba izbjegavati iritanse kao što su prejako klimatizirani prostori i izrazito hladna pića, zdravu sluznicu možemo održavati i uz pomoć pastila koje sadrže ekstrakt islandskog lišaja.

Lišajevi spadaju u jedan od najstarijih poznatih živih biljnih organizama. Islandski lišaj raste u krajevima s oštrom, hladnom klimom, grmolikog je oblika i naraste do 10 centimetara visine ili se razgrana po tlu. U medicinske svrhe najprije se koristio na Islandu, ali mu se primjena vrlo brzo proširila i na druge zemlje, tako da danas njegov ekstrakt predstavlja jedan od najpopularnijih biljnih pripravaka.

Gotovi pripravci ekstrakta islandskog lišaja dolaze u obliku isla pastila: Isla® Mint, Isla® Moos, Isla® Cassis i Isla® Ginger te oblik za djecu od 4. godine Isla® Junior.

Pastile sadrže polisaharide koji oblažu i štite sluznicu te posredno djeluju protuupalno. Osim toga, djelatne komponente islandskog lišaja imaju važnu ulogu u preventivi tako da pastile redovito mogu koristiti osobe koje su sklone problemima s grlom, suhom nadražajnom kašlju ili promuklosti.

Koje Isla pastile izabrati?

Isla® Moos pastile su blagog biljnog okusa, a Isla® Mint blagog okusa paprene metvice. Isla® Cassis ima voćni okus ribizla, dok je Isla® Ginger za one koji vole okus đumbira. Okus jagode sadrže Isla® Junior pastile namijenjene najmlađima.

Isla® pastile preporučuju se:
  • za ublažavanja nadražajnoga kašlja i promuklosti kod upala dišnih puteva
  • kod iritacije sluznice, tzv. grebanja u grlu
  • kao pomoć pri dodatnom naporu glasnica (učitelji, profesori, pjavači, navijači)
  • za zaštitu isušene sluznice gornjih dišnih puteva kod bavljenja sportom
Za sigurno rješavanje problema suhe, osjetljive sluznice i osušenih nakupina u nosu isprobajte Nisita mast!

Nisita mast za nos jedinstven je proizvod na našem tržištu, a upravo oblik masti zbog prirodnog sastava i dugotrajnog zadržavanja na sluznici omogućuje dubinsko vlaženje i regeneraciju sluznice nosa. Lako se primjenjuje putem nastavka za nos i izrazito se dobro razmazuje masažom nosnica.

Nisita® mast za nos također stvara mehaničku barijeru za ulazak čestica koje izazivaju lokalnu nadraženost, primjerice peludi i drugih alergena, i stoga može pomoći kod prevencije alergije.

Mast je pogodna za primjenu kod djece od najranije dobi i za odrasle. Prije upotrebe pažljivo pročitati upute.