Farmacia blog, Izdvojeno

Zašto volimo kozmetiku iz ljekarne?

Za beautyholičarke malo je koja adresa primamljivijia od ljekarne pune vrhunske svjetske dermokozmetike. Ima li ičeg boljeg nego kupiti kremu namijenjenu baš za određeni problem uz preporuku i savjete stručnjaka? Zadnjih godina sve je više žena svjesno da će najpouzdaniji proizvod, posebno osmišljen za određeni tip ili problem kože, pronaći upravo u ljekarnama.

U djelotvornost kozmetike iz ljekarni uvjereno je i sve više poznatih žena, a među njima su i manekenka Anita Dujić, pjevačica Nina Badrić, glumica Vanda Winter, make-up artistica Lada Mitrašinović (Bela Make up), blogerica Sonja Dvornik….

Većini žena nije svejedno što će staviti na lice i ne posežu za prvom kremom koja im se nađe pod rukom, nego se educiraju, proučavaju, propituju i traže optimalnu njegu za svoju kožu. Osim toga, zbog suvremenog načina života problem osjetljive kože posljednjih je godina sve prisutniji. Budući da osobe s osjetljivom kožom znatno češće doživljavaju nuspojave kozmetičkih proizvoda iz drogerija, upućene su na uporabu dermokozmetičkih proizvoda, prilagođenih svakom tipu kože, i logično je da se broj kupaca kozmetike u ljekarnama povećava.

ljekarna_cos

Prednost takve kupnje je upravo to što će kupac u ljekarni, osim uobičajene njege, pronaći dermokozmetičke proizvode  prilagođene svakom tipu ili problemu kože. Dermokozmetika se, osim na zdravoj koži, primjenjuje i na osjetljivoj, netolerantnoj i alergičnoj koži te kod specifičnih dermatoloških stanja. Osim toga, kad kupujete proizvod u ljekarni, možete biti sigurni da iza njega stoje vrlo strogi farmaceutski standardi.

Ponuda na policama ljekarni doista je raskošna i pokriva sve najveće svjetske brandove kao što su Lierac, Vichy, Avene, Eucerin, Uriage, Caudalie, Nuxe, La Roche-Posay, Apivita, dr. brandt, Filorga, Daylong u segmentu njege kože, u njezi kose Phyto, u njezi dječje kože Mustela.

Kozmetiku u ljekarnama kupuju žene svih dobi – mlade žene zato što traže njegu koja odgovara baš njihovom tipu kože, starije žene koje traže ili učinkovito anti-age rješenje ili su se suočile s nekim problemom kože kao hiperpigmentacijom ili drugim nepravilnostima. Često im dobro dođe i pomoć stručnih suradnica/promotorica koje će im pregledati kožu, odrediti tip i pomoći u izboru prikladne njege.

Fotografije: Instagram, Farmacia Press Photo

Gdje kupiti: Farmacia specijalizirane prodavaonice i ljekarne